Tatai Református Egyházmegye

Beszámoló Pályázatról

2018-03-22 12:22:45 / Nagy Attila

Környezeti szemléletformáló pályázatot nyert a Tatai Református Egyházközség

A közelmúltban, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi mikropályázatán közel hárommillió forintot nyert a Tatai Református Egyházközség. (pályázati azonosító: FM-LSZF/2017-01)

A Tatai Református Egyházközség és annak presbitériuma, valamint tagjai már korábban is fontosnak tartották a bibliai teremtésvédelmet, a környezetvédelmet, s ezért is csatlakoztak az ökogyülekezeti mozgalomhoz.

 

 

A most elnyert pályázat teljes egészében az egyházközség által fenntartott Hajnalcsillag Református Óvoda környezetvédelmi szemléletformáló programját segíti.

 

 

 

A január végi ökonapon a négy csoport kisgyermekei találkozhattak Bolba anyóval, a bölcs bagollyal, aki a tiszta víz fontosságára tanították a kicsiket. A reggeli áhítatok alkalmával a kánai menyegző kapcsán hallhattak a tisztálkodás fontosságáról, valamint a jézusi csodatétel bibliai hátteréről.

 

 

 

 

 

 

 

A kicsik tízórai keretében találkozhattak a „nulla hulladék" étkezéssel, amikor kukorica-keményítő alapú tányérjaikat és poharaikat is elfogyaszthatták a teljes kiőrlésű zsemlék és a biokertészeti zöldségek, krémek mellé.

 

 

 

A pályázat következő napja március 28-a lesz, amikor az óvodások a „nulla hulladék" reggeli után szakemberek segítségével és útmutatásával komposztkast építenek. Délután pedig a LIM-LOM mesékből megismerkedhetnek a szelektív hulladékgyűjtés rejtelmeivel.

 

Rásky Miklós